Odlingssäsongen börjar på nytt

Så var det plötsligt dags igen! Plantor ska förkultiveras, krukor ska vattnas och frön köpas in. Hur kan det här vara så roligt som det är? Det enda som kanske gör det mindre kul är vår brist på utrymme. Sedan vi hade öppen ateljé och konstutställning i torpet i höstas har sovrummet fortsatt vara just det, en ateljé. Gustaf behöver plats att måla och vi har helt enkelt inte orkar ställa tillbaka sängen. Planen är ju att isolera och inreda sovloftet vi tänkt oss. Men nu när odlingen börjar känns det som att det där loftet kommer dröja. Så sovrummet som blev en ateljé får nu bli… växthus? Odlingskammare? Vilket innebär att jag och Gustaf fortsätter med vårt spartanska liv i “allrummet”. En sover på soffan och en på madrass på golvet. Allt för odlingen, antar jag.

För att få bättre värme för plantorna (torpet är ju inte det varmaste) sätter vi dem i förvaringslådor av plast. Små drivhus kostar skjortan och det behövs bara något med lock och så ett element eller värmeplatta under. Se till att locket inte är helt stängt bara för då börjar det mögla!

Favoriten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.