Tuppar

Jag måste ju visa upp våra fina ungtuppar! Nog för att man vill ha hönor i första hand, men tupparna är ju inte sämre för det. Knorrhane och Emil behöll vi. Vi ville ha två islandstuppar och ingen blandis, så att vi vet att vi kan kläcka fram renrasiga islänningar. Knorrhane valde vi att behålla för att han hittills inte visat något otrevligt tuppbeteende eller aggressivitet. Han är en bra ledare. Sen är han så dösnygg med sin färg också. Emil är tvärtom en lågrangad tupp vilket är bra om man ska ha två. Gustaf var förtjust i honom redan som kyckling, så han fick lite grann bestämma där. Men mest gick vi på beteende. Hade Lill-Klimpen varit den snyggaste hade vi ändå inte behållit honom, just för att han blev så aggressiv.

Knorrhane.

Snövit.

Lill-Klimpen.

Pippi.

Emil.

Sturkas. Med sin enda stjärtfjäder, haha! Sturkas fick flytta till Catharina som har häst hos oss och också odlar en massa. Jag ser så fram emot att hälsa på honom i framtiden och se honom som en vuxen, ståtlig tupp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.