Linköping

I skiftet mellan augusti och september åkte jag ner till Vimmerby. Min distanskurs vid Linnéuniversitetet skulle nämligen inledas med en träff på Astrid Lindgrens barndomshem. Kursen heter “Att skriva barnlitteratur” och ska ge mig en kick i rätt riktning för barnböckerna jag vill skriva. Jag är sprängfylld med idéer, men behöver hjälp för att veta hur jag ska knåpa ihop dem. På vägen ner stannade jag i Linköping, staden där våra farföräldrar träffades en gång. En dans som skulle leda till mycket, mycket mer.

Vackra kullerstensgator kunde man hitta…

Sen är det just typiskt mig att när jag är i en stad bli alldeles till mig av att se djur, som att jag inte gör det annars liksom…

Domkyrkan i vilken Mammim och Farfar en gång gifte sig, för 64 år sedan om jag inte missminner mig. Jag fick inte ens med hela på bild, det är som sju Markim-kyrkor i en. Helt enorm.

Inuti var den fullkomligt magisk!

Sen for jag vidare på min tur till Vimmerby.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.