Storskogen och trollskogen

Hela min uppväxt har jag gått och ridit omkring i skogarna runt gården. Jag och Bylur brukade promenera tillsammans och när jag inte hade en aning om var vi var längre kunde jag bara hoppa upp och smacka på honom så visade han vägen hem. I skogen bli jag liksom alltid lugn. Jag borde verkligen ta mig mer tid att bara gå ut, sätta mig på en sten och lukta, lyssna och betrakta allt vackert där inne. Det är en helt egen värld. Storskogen är förstås den största och det är den som separerar oss från “vimlet” inne i Vallentuna. Centrum och bostadsområden och allt. Fågelvägen ligger det inte fasansfullt långt bort, men med skogen emellan känns det som en bra bit. Tänk vad skönt att den finns där och gör oss så underbart isolerade som vi är. Sen har vi också trollskogen, som egentligen är en del av storskogen, där mossan är som mjukast och svamparna om hösten som mest färgsprakande. Där knatar jag gärna runt barfota och suger in den jordiga skogsdoften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.