Grödor

I mitten av sommaren gick jag runt och fotade en del av det vi odlar. Det är roligt att ha för att kunna jämföra med ett senare skede. Det har vuxit på bra för oss, vi är så sanslöst tacksamma att vi har en sjö intill nu när det varit sånt torka här omkring. Det enda “problemet” var att vi satte alla saker lite sent, dels på grund av den kalla våren, men också för att vi inte hade någonstans att sätta allt. Vi hade knappt några krukor, ingen köksträdgård och inget växthus. Alla förusättningar fick vi försöka skapa när vi upptäckte vad som behövdes. Så det kan hända att vi inte får en så stor skörd somvi hade fått annars, men vad gör väl det? Till nästa år finns de där krukorna, odlingslådorna och trädgårdslandet redo att användas så fort vi behöver dem!

Basilika sådde vi först i konservburkar för att senare plantera om i köksträdgården.

Potatis som blomstrar.

Rosenbönorna på baksidan av torpet klättrade på som sjutton, men har inte mått jättebra. Vi gissar att jorden var för dålig och att de behövde mycket mer vatten. Några plantor som inte fick plats här hamnade sen i en odlingslåda i köksträdgården. De små plantorna såg halvdöda ut när vi satte om dem men hej och hå vilken fart de tog! Bättre jord och så höll de nog fukten bättre!

Vackra chiliblommor.

Physalis.

Gurkorna mådde super till en början, men även de led av att inte bli omplanterade i tid. De flesta torkade tyvärr ut och det kan man ju förstå att just gurkor inte mår bra av. Bättre lycka nästa år!

Jordgubbar på gång!

Zucchinin tog sig fint efter att ha blivit omplanterad i grönsakslandet/åkern.

Sallat och timjan som vi odlat från frö.

Löken i åkern har stortrivts! Nästan lika mycket som ogräset 😉

2 Comments

  1. mammim och farfar

    Oj, vilket arbete ni lagt ner på trädgården för att bli självförsörjande på grönsaker, rotfrukter och potatis mm.Otroligt att ni fått fram så mycket denna torra sommar!
    Vilken tillfredsställelse nu när hösten närmar sig att få skörda frukterna av ert kolossala arbete. Hoppas få smaka!

    • stallpigan

      Ja vi borde komma över med ett knippe morötter, sallad, tomater och sånt. Det smakar ju allra bäst från egen trädgård. Men du Mammim har ju också fått en del egen skörd i år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.