Valpigt

Många av hästägarna på gården har förstås hundar. Det är himla kul att kunna ha med en hund när man rider ut, jag saknar verkligen vår dalmatiner Zingo som var familjens senaste hund. Vi kunde köra galopprace och jag lovar att den hunden var snabb!

Nu har vi en ny “stallhund” (alltså inte våran) och det är en liten Norrbottenspets. Hon är helt bedårande, jag vill bara stjäla med henne hem varje gång jag ser henne. När hon blir större är det tänkt att hon ska jaga älg med husse, det är lite svårt att tänka sig nu när hon bara är en liten plutt.

Gustaf och jag är båda sugna på att ha hund en dag. Men vi kan inte enas om vilken ras. Gustaf vill ha en Engelsk bullterrier, ni vet de där ful-söta med konvex nosrygg? Själv vill jag ha en tjeckisk varghund. På 50-talet i Tjeckien avlade man fram en korsning mellan varg och schäfer. Sedan 2008 är den laglig i Sverige och de är typ den vackraste ras jag sett! På min önskelista har det högst upp stått “vargunge” sen jag var kanske sex år gammal, haha. Nu ser jag min chans att förverkliga den drömmen 😉 Mamma tycker att det är en utomordentligt korkad idé att skaffa en hund med så mycket varg i sig, men jag tänker att den utmaningen klarar jag… kanske. Vi får väl se, det bli ingen hund för oss på ett tag ändå!

En begeistrad Gustaf.

Världens sötaste Norrbottenspets.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.