Vackra byggnader

I vår socken finns det ett flertal vackra hus. Inte så konstigt kanske när många byggdes innan sekelskiftet. Jag är oerhört svag för gamla byggnader med snickarglädje eller bara en rik historia. Det industriella och fyrkantiga med betong och modern belysning är inte riktigt för mig. Även om även jag kan uppskatta när Ernst inreder gamla industribyggnader i en kombo av det nya och det förgångna.

I juni var vi på studentmottagning på en granngård. Där bor familjen Andersson som haft mjölkgården i flera generationer. Huset är verkligen helt fantastiskt. Det är putsat och har rikt med snickarglädje, en stor trädgård och spröjsade fönster.

Ingrid är den äldsta dottern och vi gick tillsammans i grundskolan. Vi tog bussen hem varje dag och gick alltid av sist eftersom vi bodde längst bort i socknen. Bilresan raka vägen från skolan hem tog kanske sju minuter, men med bussen som släppte av alla barn i hela Markim tog det en timme för oss. Fast vad gjorde det när man var liten och glad? Vi hittade på sånger och terroriserade busschaufförerna hela vägen 😉

Nu var det dock yngsta dottern som precis gått ut gymnasiet. Jag har ju varit i deras hus förut, men det var länge sen nu. De har gjort det så fint, rummen är helt fantastiska och de har fått dit den gamla glasverandan som suttit på huset förr. Alla såna här fina hus blir som en stolthet för socknen i mina ögon. Det finns alltid folk som har högar med skrot och bråte på sina gårdar eller trädgårdar och då är det skönt att det finns vackra hus och omgivningar som väger upp det.

Vid tillfälle ska jag se till att ta bilder inifrån familjen Anderssons hus, ni kommer älska det!

Så vacker snickarglädje. Den behöver lite omvårdnad, men som alla som bor på gård vet så kan man inte hinna med precis allt på en gång.

Massa äppelträd i trädgården bakom huset.

Glasverandan är jag riktigt avundfrisk på.

Den lilla “flygeln” eller vad man ska kalla den. Här bor Ingrid och ni ser ju hur idylliskt det är!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.