Den stora kycklinglyckan!

Så vårt första kläck gick som ni kanske läst rätt dåligt. Det gick åt helskotta rent ut sagt. En underbar liten Gullefjun fick vi och henne (nästan helt säkra på att det är en höna!) är vi så santlöst tacksamma för.

Men kläck nummer två blev helt klart revanschen! När vi lyste igenom äggen var alla fjorton befruktade och på väg att bli kycklingar! Helt otroligt. Sen tappade jag dock modet lite, två av de gröna äggen gick nämligen sönder i kläckaren. Det har helt klart delvis med kläckaren att göra, men just de gröna hade väldigt skört skal. Det kan bero på att hönorna som värpt dem fått för lite kalk, då blir skalen inte lika kraftiga. Så de var tyvärr bara att kasta.

Men någon vecka senare började små hål pickas i skalen. Det är helt fantastiskt att se en kyckling kämpa sig ur ägget, vilken kraft det finns i dem! Tyvärr var det en kyckling som dog efter några timmar. Jag tyckte att det var väldigt, väldigt jobbigt, först tänker man alltid att det är man själv som gjort något fel. Men så var tack och lov inte fallet, det är bara naturens gång helt enkelt. Alla de andra elva nykläckta har mått prima hela vägen! Här får ni lite bilder och en video från när nio av dem var kläckta, bara någon dag gamla <3

På väg ut!

Titta på de där små vingarna på Sofia till vänster!

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.