Glöm att gå på zoo, på landet ska man bo

Varenda gång jag ser en fasan, en älgkalv, ett rådjur eller en havsörn blir jag lika till mig. Det behöver inte ens vara en havsörn, en ormvråk duger bra. Är man en djur- och naturmänniska blir det väl så. Här ute behöver man heller inte anstränga sig för att få se vilda djur, de bara dyker upp överallt. För några veckor sen red jag och mamma i Björkskogen och fick syn på ett rådjur med två kid. Det ena hann hon lägga ned, men det andra började stövla fram mot mig och Faramír. Jag tror nästan att det i förvirringen tog Faramír för sin mamma. Allt ordnade sig i alla fall när vi red vidare. Någon vecka senare satt jag i bilen på väg hem på landsvägen och såg plötsligt ett par öron och horn sticka upp i rapsfältet. Jag tog några foton och sen filmade jag och fick då med när rådjursbocken skuttade iväg genom fältet. Helt fantastiskt vacker, jag lägger upp videon nedan (samt videon på rådjurskidet som dock är i ganska dålig kvalitet).

Ser ni öronen i fältet?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.