Valborgsbål och bara ett önskemål

Det blev inte mycket fest på valborg för oss. Jag har aldrig riktigt uppskattat att åka iväg någonstans och stå med en iskall öl en iskall kväll framför en brasa som gör att man bara luktar rök. Bästa brasorna har vi alltid haft hemma på gården. Då har jag ridit på någon av hästarna runt brasan och så fort det är för kallt ute kan man gå in. Även om brasan förstås är väldigt varm. Den här gången hade jag och Gustaf vår första egna valborgs-brasa, hemma vid torpet.

Katterna hade ju precis fått börja gå ut. Under några dagar släppte vi ut dem några minuter åt gången. Till en början vågade dem sig knappt nedanför trappen. Men de blev modigare och modigare och så en dag valde de kort och gott att inte komma tillbaka in. Problemet är också att när katter som varit inne mycket får komma ut för första gången blir allting lite läskigt. Till och med vi var alldeles för skrämmande, hur keliga katterna än är inomhus. Så att locka på dem var inte lönt. Under två dagar gör vi allt vi kan för att få hem katterna. Vi drar doftspår med tonfisk till huset i olika riktningar, vi lägger ut mat och vatten och saker som luktar oss och hemma. Jag var helt fruktansvärt orolig, det var nästan löjligt. Gustaf höll sig mycket mer sansad.

Så efter vårt eldande på valborg, vid kanske elva på kvällen, kommer Mysak in genom den öppna ytterdörren. Två dygn hade han varit borta. Han springer först fram och tillbaka och jamar (antagligen till en fegare Skorpan som nog gömde sig i buskarna) och sen kommer han in och är hur gosig som helst. Men Skorpan såg vi inte röken av, inte förrän tre dygn senare när jag ser honom springa över trädgården. Tack vare världens bästa Gustaf lyckas vi få in honom (även tack vare honom som Mysak kom in) så jag vill bara säga att min pojkvän som aldrig i sitt liv haft husdjur är helt fantastisk och har en helt enorm känsla för djur och deras språk <3 Tack älskling.

Den här människan <3 Jag skulle klara mig utan honom, men jag vill inte.

Den här människan. Jag skulle klara av att leva utan honom, men jag vill det inte.

Såhär utslagen var Skorpan efter fem dygn i det vilda (antagligen lämnade han aldrig trädgården, men ändå). Mysak var likadan. Sov i typ två dagar i sträck.

Såhär utslagen var Skorpan efter fem dygn i det vilda (antagligen lämnade han aldrig trädgården, men ändå). Mysak var likadan. Sov i typ två dagar i sträck.

Skönt att vara hemma <3

Skönt att vara hemma <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.