Vackra mönster på glasade fönster

När solen kommer fram efter en regnskur blir allt så rackarns fint. Om det regnar och sen bara är molnigt är det inget annat än deprimerande, men när solen kommer fram, då är det andra bullar. Regndroppar med solljus igenom, doften av fuktigt gräs, allt det där. Hela vinterhalvåret har jag känt mig allt annat än upprymd när regnet dragit in. Men nu börjar tiden då regn faktiskt kan kännas uppfriskande istället för dystert.

I mars gjorde jag förresten en varmbänk! Egentligen ska man väl kicka igång dem redan i februari, men jag ville prova mest bara för sakens skull. Jag har aldrig gjort en varmbänk, så detta fick bli ett experiment. Jag hade verkligen ingen aning om ifall det skulle fungera. Jag samlade hästbajs under en och en halv vecka när jag mockade i stallet (gödslet måste vara färskt) och så fick jag halm av en i stallet 🙂 Nästan direkt började det hela “brinna”. Det började med att gå upp till 20 grader första dagen och sen till hela 62 grader bara några dagar senare. Jag blev såklart astaggad, det gick ju hur bra som helst! Sen började temperaturen sjunka, precis som den ska, och då la jag på jord och satte i frön. Men istället för att sen stanna på en lagom temp vid ca 20 grader så bara fortsatte den att sjunka och sjunka och sjunka. Så någon varmbänk blev det inte i slutändan och de där fröna lär knappast ha överlevt dessa nätter med minusgrader haha. Men då har jag provat i alla fall! Så får vi se om det blir ett nytt försök nästa år 🙂

Kvällssol över sjön.

Kvällssol över sjön.

Torpets utsida skulle verkligen behöva lite kärlek och omvårdnad. Men det får vänta, inte allt på en gång...

Torpets utsida skulle verkligen behöva lite kärlek och omvårdnad. Men det får vänta, inte allt på en gång…

IMG_9714

Siluetten av hönshuset och hönsgården. Längtar så tills vi får höns igen!

Varmbänken som inte är så varm längre.

Varmbänken som inte är så varm längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.