Man blir nog klok av en riktigt bra bok

Jag har lite boktips! Tre stycken böcker, två som Gustaf fick i födelsedagspresent och en som Mammim (farmor) skickade till mig. Tänk vad mycket kunskap som finns nedskrivet. Vad jag har insett med de här böckerna är också att allt faktiskt inte går att hitta på nätet. Visserligen hade jag väl redan insett det när jag letat efter diverse odlingstips med mera, men jag hade inte förstått att jag skulle få tag i böcker med just de tipsen!

"Maxa din pallkrage", "Lev som en bonde" och "Vegan bbq".

“Maxa din pallkrage”, “Lev som en bonde” och “Vegan bbq”.

"Maxa din pallkrage är boken jag fick av Mammim. Hon hade bara sett den i butiken och tänkt att den skulle nog Eleonor kunna ha användning av, tänk så rätt hon hade! Jag har suttit med den som en uppslagsbok, bland annat när jag gjorde mitt odlingsschema för när olika fröer ska planteras ut mm. Dessutom är det supermysiga bilder och inte bara tips på hur du odlar ätbart, utan vackra blommor, växelbruk, kompostering och hur du tar hand om kryddor är bara några av alla saker som tas upp. Hur bra som helst!

“Maxa din pallkrage är boken jag fick av Mammim. Hon hade bara sett den i butiken och tänkt att den skulle nog Eleonor kunna ha användning av, tänk så rätt hon hade! Jag har suttit med den som en uppslagsbok, bland annat när jag gjorde mitt odlingsschema för när olika fröer ska planteras ut mm. Dessutom är det supermysiga bilder och inte bara tips på hur du odlar ätbart, utan vackra blommor, växelbruk, kompostering och hur du tar hand om kryddor är bara några av alla saker som tas upp. Hur bra som helst!

"Lev som en bonde" fick Gustaf av min familj i födelsedagspresent. Den handlar i stort om självförsörjning och även denna fungerar som ett uppslagsverk. Den ger massor av idéer på saker man kan göra när man bor på landet. Vilka djur är bra till vad, hässja eget hö, hur ympar man träd och vilket träslag är bäst till vilket ändamål.

“Lev som en bonde” fick Gustaf av min familj i födelsedagspresent. Den handlar i stort om självförsörjning och även denna fungerar som ett uppslagsverk. Den ger massor av idéer på saker man kan göra när man bor på landet. Vilka djur är bra till vad, hässja eget hö, hur ympar man träd och vilket träslag är bäst till vilket ändamål.

Av mig fick Gustaf "Vegan bbq" som är precis vad det låter som, en kokbok med veganska grillrecept. Både jag och Gustaf älskar att grilla på sommaren, men en liten körsbärstomat och en majskolv kanske inte blir så kul i längden. Än så länge har vi inte provat något recept (men jag är så sugen för nu har det ändå varit grillväder ute!) och recepten är både enkla och sååå inbjudande! Jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att testa snart!

Av mig fick Gustaf “Vegan bbq” som är precis vad det låter som, en kokbok med veganska grillrecept. Både jag och Gustaf älskar att grilla på sommaren, men en liten körsbärstomat och en majskolv kanske inte blir så kul i längden. Än så länge har vi inte provat något recept (men jag är så sugen för nu har det ändå varit grillväder ute!) och recepten är både enkla och sååå inbjudande! Jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att testa snart!

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.