Vegansk sushi

Ett litet middagstips! Sushi kan vara något av det godaste jag vet. Nu äter vi mestadels veganskt så därför blir naturligtvis sushin vegansk. Nu kanske någon undrar vad som hände med våran vegan-utmaning? Vi är fortfarande på vegan-spåret, men ett problem som kom upp är smör. Alla veganska smör för bakning eller smörgåsar innehåller palmolja. Hittills har jag inte kunnat hitta något som säger att en svensk ko är värre för miljön än palmolja och miljön är ju vår främsta anledning till den veganska kosten. Sen har våra familjer inte helt lätt med det veganska ( det är svårt innan man lärt sig mer om det) så de har dispens för att laga vegetariskt. Men jag ser fram emot att fler producenter av veganska produkter tar tag i saker och ting och slutar med palmoljan. Jag har tyvärr sett att det i t.ex.godis är nästan en regel att är det vegnaskt innehåller det palmolja. Det finns dock undantag, kung markatta bland andra, som har supergott, veganskt godis utan en massa konstigheter!

Men tillbaka till sushin! Har du aldrig provat att göra egen sushi hemma tycker jag verkligen att du borde prova. Det är inte särskilt svårt och blir sanslöst gott. Leta upp ett sushirecept och peta sen i lite vad du vill. Vi körde på paprika, tomat, gurka, morot och avokado. Wasabi tycker jag är ett måste, men gillar man inte starkt går det såklart bra utan.

Det som påminner om lax är snabbt kokade och sen skalade och "filéeade" tomater.

Det som påminner om lax är snabbt kokade och sen skalade och “filéeade” tomater.

Och såhär ser jag ut när jag (och även Gustaf) fotat maten alldeles för länge.

Och såhär ser jag ut när jag (och även Gustaf) fotat maten alldeles för länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.