Välgörenheten på tapeten

Helgen som var stod jag och Gustaf på Edsvik konsthalls Julmarknad. Vi hade en del verk att sälja men satsade mest på våra torrnålsgravyrer, alltså julmotiven som vi jobbat med de senaste veckorna. Vår idé var att folk fick swisha till “Stand with Syria” och då få ett originaltryck. Vi valde just “Stand with Syria” eftersom Gustaf har kontakt med personen som driver det hela och vi vet att pengarna kommer gå till rätt saker och verkligen göra skillnad. Under helgen drog vi in nästan 4000 kronor vilket känns helt fantastiskt! Runt Jul är folk mer givmilda, då ska man passa på när det finns organisationer och annat som verkligen behöver stöd. Målbilden är förstås att vi inte ska behöva skänka pengar för att rädda haven, hjälpa flyktingar eller stödja de som försöker upprätthålla mänskliga rättigheter. Tänk en värld där det inte behövs! Men vi är inte där än och då får alla göra vad de kan för att bidra, vare sig det är lite eller mycket <3

Innan tryckandet blötlägger man pappren. Vi blandade vattnet med kaffe för att få en härlig färgton.

Innan tryckandet blötlägger man pappren. Vi blandade vattnet med kaffe för att få en härlig färgton.

Tryckfärgen och våra plåtar upplagda.

Tryckfärgen och våra plåtar upplagda.

Mitt ena motiv, "Julkärven".

Mitt ena motiv, “Julkärven”.

Gustafs ena motiv, "Jultuppen Jossi".

Gustafs ena motiv, “Jultuppen Jossi”.

Gustafs andra motiv, "Okända välgörare".

Gustafs andra motiv, “Okända välgörare”.

Mitt andra motiv, "Pojken och geten".

Mitt andra motiv, “Pojken och geten”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.