En vit och en grå med vinterpäls på

Blev lite sugen på att lägga upp några bilder på mina ögonstenar. Bylur fick jag när jag var tio år. Han var bara inriden men hade skadat sig och skulle sättas igång igen. Om jag hade tålamodet att skritta honom ut på turer och gå och promenera dag efter dag, då skulle jag få honom. Ganska bra deal tyckte jag och gjorde allt jag kunde. Vi svetsades ihop, den där vita prinsen och jag. På julafton år 2001 fick jag ett stort kuvert. I det låg ett papper med ett långt rim som mamma hade skrivit. Jag minns inte alltihop, men det slutade med något i stil med “Vi ska promenera i månens sken, du ska vara min och jag ska vara din, och jag ska bli bra i mitt ben”. Då blev jag rätt glad kan jag säga.

Faramír föddes på gården när jag var sju. Jag blev helt såld på den lilla musblacka fölungen som var den sötaste jag sett. Under kommande år spenderade jag en massa tid i hans unghästhage. Vi utvecklade snart en lek som gick ut på att vi skulle jaga varandra om vartannat. Mest var det han som fick springa efter mig och busa. Vi hade hur kul som helst. Jag tjuvred på honom i hagen, men fick också vara med under hans inridning. När jag var 14 år och hade konfirmerat mig stod han i trädgården med ett blått sidenband i svansen. Ingen dålig konfirmationspresent inte.

Bilderna är från några vintrar sen. Men de är så fina så det gör inget att de är lite gamla. De liknar sig själv rätt mycket, bara att Bylurs man blivit lite längre 🙂

"Bylur" betyder snöstorm på isländska.

“Bylur” betyder snöstorm på isländska.

Faramír är från Sagan om ringen. Alla hans helsyskon fick namn där ifrån.

Faramír är från Sagan om ringen. Alla hans helsyskon fick namn där ifrån.

När man är lång och har en låg häst, då släpar fötterna nästan i marken!

När man är lång och har en låg häst, då släpar fötterna nästan i marken!

Med bus i blick!

Med bus i blick!

<3

<3

Inga konstigheter.

Inga konstigheter.

Rider absolut inte utan hjälm till vardags. Hjälm är otroligt viktigt och det är knappt att jag kan försvara att rida utan ens vid fotograferingar. Viktigt att nämna i alla fall.

Rider absolut inte utan hjälm till vardags. Hjälm är otroligt viktigt och det är knappt att jag kan försvara att rida utan ens vid fotograferingar. Viktigt att nämna i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.