Kattungar små och vintern som knackar på

För två dagar sen ringde Gustaf när han precis hade åkt hemifrån. Några hundra meter ner längs vägen står en tom gammal ladugård och en lada med ett stall. Sånär som på en massa bråte och en traktor står ladan tom. Vi har sett ett par vildkatter stryka omkring där (de har även fått lite kattmat i en skål på vår farstutrapp) och när Gustaf åkte förbi såg han en kattunge som sprang över vägen. Jag traskade förstås dit i hast eftersom kattungar är bland det bästa som finns.

Mycket riktigt fanns där en kattunge. Eller inte bara en, jag såg åtminstone fyra stycken som kikade på mig från sina små gömställen. Efter att jag suttit väldigt stilla en stund vågade de sig fram för att äta av maten jag slängt ut.

Igår såg jag inte till dem och var orolig att mamman skulle ha flyttat dem. I morse vaknade jag till vårt första snöfall. Det kommer nog inte stanna kvar, men jag blir ändå glad över att se flingorna singla ned från himlen. Gustaf sov vidare, men första jag gjorde var att bege mig till ladugården med lite kattmat. Till min glädje fick jag se två blyga små kattungar. Så det verkar som att de är kvar i alla fall! Jag ska mata dem ordentligt, det lär behövas nu när kylan kommer.

Väl hemma igen gick jag in till hönsen. För första gången klev Krusmynta upp i mitt knä där hon satt och pickade mat ur min hand! Katla var ju vår knähöna, men kanske att Mynta nu börjar bli lika kelig hon.

Summan av kardemumman är att det var en himla fin morgon. Nu ska jag skissa julkort 🙂

Den vackraste människan jag vet.

Den vackraste människan jag vet, även med håret och mustaschen på ända.

På hyllan i köket står mitt senaste fynd från Stadsmissionen. Dessa kommer man gå och snusa på i Jul när jag fyller dem med goa kryddor!

På hyllan i köket står mitt senaste fynd från Stadsmissionen. Dessa kommer man gå och snusa på i Jul när jag fyller dem med goa kryddor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.