I en konsthall som en gång var ett stall

Tänkte att ni skulle få se några bilder från stället där jag och Gustaf sitter och målar halva dagarna. Konstskolan och konstgalleriet är inredda i de enorma gamla stall-lokalerna som tillhör Edsbergs slott. Slottet grundades 1760, men innan dess fanns där en byggnad i trä som uppfördes redan 1630. Kan vara svårt att hitta en bättre placering på skola. Den ligger på en höjd med utsikt över Edsviken där vattnet sträcker sig långt bort mellan kullar med skog och hus. Jag skulle nog inte få samma skaparglädje om jag satt i en betonglåda i stan med utsikt över Sveavägen, till exempel.

Den gamla vällingklockan.

Den gamla vällingklockan.

Den här veckan har vi höstlov. Men vi kommer naturligtvis sitta och måla en massa då med.

Här inne sitter vi. Just denna byggnad tror jag var ladugård.

Här inne sitter vi. Just denna byggnad tror jag var ladugård.

Såhär ser det ut utanför fönstret vid min ateljéplats.

Såhär ser det ut utanför fönstret vid min ateljéplats.

En första skiss på ett av årets julkort. Det kan ju vara det roligaste att måla!

En första skiss på ett av årets julkort. Det kan ju vara det roligaste att måla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.