En varm bris från en varm spis

Gustaf har löst gåtan med vedspisen! Vi var ju så säkra på att röret från spisen gick in i bakugnens rökgång som antagligen behövde sotas, att det var därför det rök in. Men när Gustaf faktiskt tittade ordentligt såg det ju snarare ut som att röret gick in i baksidan av sovrummets öppna spis. Så inget mer rökfyllt kök! Nu var det bara att elda på i sovrummet så att det blev sug i skorstenen och sen tända på vedspisen. Varmt så in i bängen blev det!

Nu är det ju så att jag fullkomligt älskar att baka. Så det blev havreflarn på lördagen och grahams-scones igår. Sconesen tog längre tid än i en vanlig ugn, men flarnen blev de godaste jag någonsin ätit tror jag. Smakade liksom lite knäck, och vem gillar inte det? 😉

Perfekt att värma fossingarna vid öppna spisen i sängkammaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.