Om Stallpigan

Jag heter Eleonor, är 27 år och är född och uppvuxen på en hästgård på Upplands landsbygd. Mina föräldrar flyttade hit på 80-talet innan min syster kom till världen. Då var gården, som tidigare varit för mjölkkor, i väldigt dåligt skick. Bland annat hade det som idag är vårat stora stall brunnit ner så att endast murgrunden stod kvar. Men eftersom mina föräldrar var unga och fulla av visioner tog de sig an ett på många sätt livslångt projekt, vilket jag är löjligt tacksam för.

Jag jobbar deltid på hästgården. Det innebär allt från att mocka skit till att träna hästar. Vid sidan av det är jag konstnär och jobbar då mycket tillsammans med min pojkvän och sambo Gustaf Helin. I juni 2016 började vi hyra ett soldattorp från 1700-talet, vid namn Sjöstugan. Det ligger 2,5 km från gården och i den utmanar vi moderna bekvämligheter och testar hur mycket man kan bo i en oisolerad stuga, utan rinnande vatten eller avlopp.

Vi har massor av planer för framtiden och som så många andra får vi mest kämpa med att inte göra för mycket på en gång. Om ni har några frågor om mig, gården eller mitt liv i övrigt, är det bara att slänga in en kommentar på inläggen!