Första dagarna med Lilleman

Vi är vana vid att man behöver ge nya hästar någon vecka för att vänja sig vid alla nya intryck när de flyttat. Men Lilleman har inte varit det minsta brydd av att han är på ett nytt ställe. Så lugn med allt, mest bara nyfiken på alla hästar förstås. Sofie och Adam tyckte att han lugnade ner sig enormt ganska direkt efter kastreringen och visst är han cool. Men helt har han inte fattat att han är valack för han har stenkoll på var stona går, haha! Annars har det gått fint. Vi har inte kört än eftersom vi väntar på en baksele som aldrig skickas. Men vi har tömkört och det har gått riktigt bra. Första vändan hoppade han visserligen undan för en träbock som stod bredvid vägen. Han tvärvände och satte igång i ökad trav hemåt! Jag fick sätta allt till för att stoppa honom vilket som tur är gick bra, fick stopp nästan direkt. Tror inte att bocken var så läskig egentligen, han ville nog bara kolla om jag var med, haha.

Mamma och jag diskuterar tekniker för svansklippning. Ardennersvansar har man som “regel” haft korta i många, många år. Dels för att framhäva den rejäla ardennerrumpan, men också för att undvika att få en tung svans över tömmen när man kör. Vissa hästar (typ Lilleman) har också så mycket tagel att svansen blir för tung att lyfta om den är hellång!

Alltså han är så stor, haha.

Jo tack jag tar pallen.

Första ridningen sen han kom! Gick fint, även om han liksom sögs mot stohagen 😉

Tömkörning i skogen.

Båda två helt dyngsvettiga i värmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.