Lilleman

Så äntligen kom han! Eller det var ju inte som att han bara dök upp, vi hämtade honom utanför Varberg och körde med transport upp igen i helvetiskt många timmar. Jag trodde jag skulle dö på slutet bara för att det kändes som att det gick så in i bängen långsamt. Men vilken pärla till häst! På morgonen dagen vi hämtade honom blev han skodd, sen fick han en dusch och schamponering och stod och torkade i boxen och sen hämtade vi honom och körde flera långa mil hem. Och han bråkade inte, väsnades inte, eller visade något som helst missnöje. Vilken häst!

Men jag måste ju berätta lite om honom! Han har varit hingst länge och har även betäckt tidigare, blev högt bedömd både som 3- och 5-åring och har bl.a. fått 10+ för temperament (10 är max) 😉 Hans “riktiga namn” är Talisker Storm 11956, men eftersom hans uppfödare alltid tyckt att han varit liten har de alltid kallat honom Lilleman, haha! Han är inte liten hos oss! Lilleman är fem år och efter Remus 11882 och Tonita 115923. Adam och Sofie är de som sålde honom (Adams mamma är uppfödare) och de föder upp och visar ardennerhästar från sitt hem Mossagård. Så tacksam att vi fick köpa den här hästen! Det var ingen tvekan om att de inte skulle sälja hur som helst eller till vem som helst, de skulle garanterat hellre sitta med alldeles för många hästar hemma än att sälja till första bästa. Så nu ska vi verkligen visa att de har sålt till rätt människor 😉 Anledningen till att han såldes var dels att det finns fler hingstar med liknande stam och de hade en annan avelshingst som de satsade mest på. Sen vill de också få mer tid för körning och behöver då dra ner lite på antalet hästar, ett dilemma som vi känner väl igen. Lilleman kastrerades två veckor innan vi hämtade honom och det läker precis som det ska.

Lilleman är familjens häst som vi ska ha främst för körning, men jag kommer i första hand vara ansvarig för hans träning och utbildning 🙂 Sen är tanken att även pappa ska kunna köra och så får såklart mamma hoppa in om hon känner för det. Syrran har en ny häst själv så hon har nog fullt upp. Men jag är så taggad, det här är rena drömmen!

Den här bilden fick vi av Sofie och Adam på morgonen dagen vi skulle hämta honom. Hur gulliga som fixar honom fin?

Haha inte världens mest smickrande bild, men här står han i transporten vid vårt första stopp på vägen hemåt.

Lilleman i sin hage! Han går själv eftersom han är nykastrerad, men vi hoppas förstås att han ska kunna gå med sällskap i framtiden.

Hur snygg???

Och till granne har han islandshingsten Háleggur, haha! Perfekt med två hingstiga grabbar som grannar…?

Smakar stubbe.

<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.