Chilifrossa

Tänk att jag petade bort jalapeñon från burgarna förut. Att stark mat gick bort och att chili verkligen inte var för mig. Om du lider av samma åkomma och känner att såhär kan du inte ha det, för vem vill leva livet med begränsningar?? Då rekommenderar jag detta: börja odla chili och låt din sambo laga maten som hen vill ha den. Förutsatt att din sambo gillar stark mat… Både Gustaf och jag tycker typ att chilin är bland det viktigaste att odla i år. Förra året odlade vi Padron och Cayenne. Vi tyckte att vi hade mycket, men flera plantor dig (när jag glömde vattna) och i slutändan kände vi bara VARFÖR HAR VI INTE MER CHILI??? Så i år ska vi ha ytterligare ett par sorter och framför allt fler plantor. Vi kommer odla Padron (samma som sist, från Runåbergs fröer som kan vara mild och snäll eller så stark att man tror att tungan fräts bort), Cayennepeppar, Jalapeño som vi i synnerhet ska lägga in när den är skördeklar och en sort vi tyckte verkade spännande som heter Bulgarian Carrot. Den ska bli morotsformad och orange och i styrka ligga mellan jalapeño och Habanero (som ska vara en av de starkaste chilisorterna). Chili alltså. Vilken frukt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.