Julafton

Julafton kan nog vara den dag jag gillar mest. Fast den har lite konkurrens sedan några år tillbaka eftersom Gustaf och jag spenderar dagen på olika håll. Vi har båda familjer som hemskt gärna vill ha oss hos sig och så får det vara tills vidare. Vi spenderar ju nästan alla de andra 364 dagarna tillsammans, så vi överlever. På min julafton finns ändå alltid de andra mest viktiga personerna i mitt liv. Mammim och farfar, mamma och pappa och Linn (som numer också har sin pojkvän med vilket gör det ännu trevligare). Här kommer bilder och lite mat-tips för den som är intresserad 🙂

Världens bästa farmor Mammim stökar för fullt i köket <3

Vi turades om vid spisen 🙂

Ta-daa! Till vänster: en vegansk julskinka (halvfabrikat). Helt okej, men jag tror vi satsar på typ rotselleri nästa år.
Till höger: Vildsvinsskinkan som jag och Gustaf preppat. Tyvärr hade jag den liiite för länge i ugnen så den blev något torr, men annars supergod.

Min syster älskar laxrullar med pepparrotskräm, så jag gjorde dillmarinerade, skalade tomatbitar med pepparrotskräm som vegeratiskt substitut 🙂 Och sen, lagrad julmust – det blir inte bättre än så!

Ägghalvor (från våra hönor) med skagenröra. Jag gjorde också vegetarisk skagen vilket jag verkligen kan rekommendera. Gustafs gudomliga rödbetssallad i bakgrunden. Fick inte med min senapsslungade brysselkål på bild tyvärr, men den är också ett tips.

Såhär dukar vi upp i köket varje år. Bästa stunden på hela året skulle jag nog säga.

Granen som jag och Gustaf hämtade med alla klappar under.

Tomtemor 🙂

Min vackra syster.

Jag och katten Aramis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.