Julgranshämtning

Idag begav jag mig ut med Gustaf och Bylur och hämtade årets gran till gården. En helt underbar tradition som förut uträttades tillsammas med min gamla häst Gladur <3

Bylur är 22 år nu. Om några år kommer han få gå i pension. Det börjar bli dags att hitta en ny körhäst som får ta över efter honom. Antingen blir det en ardenner som när jag var liten. Eller kanske en bruksnordis. Då kommer den få hämta gran, köra till kyrkan och skjutsa på Markim-dagen.

Kan en häst bli finare?

Här ser han glad ut, men han var lätt irriterad när vi höll på och sprang fram och tillbaka för att hitta rätt gran och en hela tiden var tvungen att hålla koll på hästen, haha. Note to self: välj alltid ut granen i förväg. Gärna innan snön kommit också.

Mina favoritkillar <3

Vackert så in i bängen.

 

Kom bara ihåg att alltid kolla med markägaren om du kan hämta gran, det är inte tillåtet att ens bryta en kvist i skogen om du inte har markägarens tillåtelse. Och bara för att någon annan får betyder inte det att det gäller flera. Allemansrätten och äganderätten är båda sånt som vi ska vara ytterst rädda om <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.