Trattkantareller

Gustaf och jag gick ut i skogen för att se om det fanns några lingon kvar. För bara tre veckor sen var det alldeles rött i skogen. Men tiden är ju som den är och jag har inte tagit mig ut med bärplockaren. Som jag trodde fanns knappt ett lingon kvar värt att plocka. Istället uppenbarade sig plötsligt ett annat fynd. En klunga med små trattkantareller stod där så fint intill stigen. Vi plockade glatt och tänkte att det där skulle minsann räcka till en ordentlig svampsås. Men det blev långt mycket mer än så. Vände vi oss om fanns där plötsligt tjugo till. När vi tänkte att nu är det nog ändå tomt här och gick två meter ramlade vi över ännu fler. Till sist blev det mörkt och vi beslöt oss för att gå ut igen nästa dag och så nästa dag igen. Jag vet inte exakt hur mycket vi plockat. Påsar och burkar är i alla fall fyllda av torkade trattisar. Sen finns det alltid mer, alltid tänker jag att “om jag bara går ut en gång till”. Men någon måtta får det vara, plockandet är en sak men rensandet en helt annan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.