Näs

Sista anhalten och även det ställe där träffen hölls var Näs, Astrid Lindgrens barndomshem. På bilden är huset hon växte upp i.

Det var på sätt och vis ganska turistigt, de har ju gjort i ordning för just det syftet, men nu var högsäsongen över så det var inget man märkte av särskilt.

Nämen, tog jag kort på höns här med?

Så som det såg ut när Astrid växte upp. Ganska sorgligt på många sätt. Den gamla ladugården köpte kommunen nån gång och eldade upp. Det som här var landsbygd och åkermark var nu proppat med fruktansvärt fula lägenhetsbyggnader. Näs var onekligen en oas i det ovackra, men också som en manifestering av min största rädsla: att mitt familjehem sakta ska omges mer och mer av tätort och att skogen, åkrarna och hagarna som jag alltid lekt i ska jämnas med marken. Jag förstår att Astrid sedan köpte tillbaka sitt barndomshem och att det som är kvar nu ägs av hennes barn och barnbarn.

En fin trädgård hade man låtit göra i ordning bakom Näs. Porlande bäckar faller jag alltid för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.