Sovloftsplaner

Det finns ett litet loft i torpet. Två små fönstergluggar på varje kortsida och sen är det så lågt i tak att man nätt och jämt kan stå raklång i mitten. Men sova, det kommer man kunna göra för det gör man ju för det mesta inte ståendes. Gustaf och jag har börjat planera hur det hela ska bli. Först måste elen dras om, sen måste man göra luftspalter så att kondensen leds vidare, isolering, papp, innertak och allt det där. I våras var vi i ett sekelskifteshus som skulle rivas och bröt upp ett gammalt trägolv, så det ligger och väntar på oss. Jag är så sanslöst taggad på att fixa det här loftet, men allt måste få gå i sakta mak så att vi inte stressar och gör för mycket på en gång. Men framför mig ser jag vitbetsat tak, grålaserat trägolv (så att det ser sådär extra gammalt och härligt ut), blottade träbalkar som får vara precis som de är, snygg förvaring under snedtaket där man ändå inte får plats, dolda spotlights, annan mysbelysning, ett skrivbord i ena änden och en bred säng direkt på golvet i den andra… Blir det som i mitt huvud så blir det garanterat bra! 🙂

Där borta tänker jag mig min lilla skrivarlya <3

Vi har tagit bort lite av den gamla isoleringen (spån och torv) som ligger på innertaket för att se hur djup den är och hur golvet ser ut under. Det dammar en del kan jag säga…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.