Kalvar och kycklingar

Tycker man att det är mysigt med djur så ska man då bo på landet. Små kycklingar, föl, kalvar, kattungar, ja vi har då ingen brist på söthet. Vi var förbi granngården i somras när en av våra kycklingar hade problem med benet (de hade veterinär ute så vi bad henne titta). Då passade Gustaf och hans vän Christian på att gosa lite med kalvarna. Visst kan jag också tycka att kalvar ska få gå med korna länge och väl, men min bild av mjölkgårdar är att korna har det väldigt bra, tack vare att just våra grannar har sån bra djurhållning. Kalvarna får gå tillsammans och brukar vara ute i en egen hage om sommaren där de ligger och myser med varandra. Korna och kvigorna har också stora fina betesmarker. Men med det sagt vet jag att alla kor inte har det som hos våra grannar. Jag är i alla fall glad att få se så bra djurhållning här ute. Just den här dagen fick vi dessutom se en alldeles nykläckt liten krabat. Alldeles vimmelkantig låg den där i en nybäddad halmbox med kon tvättandes direkt.

Nyfikna kalvar med sträva tungor.

På pinnen näst längst ned sitter lilla islandshönan Madicken och sover. Det var hon som fick problem med benet. Det visade sig senare vara en knäledsdeformation som inte gick att göra något åt, så hon fick somna in i min famn. Ja vi åkte till smådjursklinik, jag vet att vissa tycker att det är fånigt när det gäller höns, men vi ville såklart se om hon hade chans att klara sig!

Hönan Borka och tuppen Snövit som fortfarande är friska och fina!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.