Att bli välkomnad hem

När Gustaf och jag varit borta över dagen och kvällen blir vi alltid varmt välkomnade av Skropan och Mysak. De är nog mer som hundar generellt än katter. Katter “ska ju vara” självupptagna individer som inte bryr sig ett skvatt om människorna så länge de ger mat på beställning och ger gos när så krävs. Men vi hade en himla tur att de två kattungar vi hittade i ladan råkade vara de finaste vi kunde tänka oss. De kommer jamande och möter oss och vill gärna vara nära mest hela tiden. Nog känner man sig välkomnad hem alltid.

Och apropå välkomnad så hängde en kväll en fin liten påse på vår dörr. På lappen stod det “namnsdagsgrattis till Eleonor från Ellinore”. Ellinore är ena grannbarnet som är tre år gammal och världens gulligaste. Hennes storebror heter Alfred och är lika bedårande han. Nu hängde alltså en liten namnsdagspresent på dörren med hemgjord sylt. Den. Godaste. Sylt. Vi. Ätit. Skojar inte, den var helt sjuk. Jordgubb- och rabarbersylt. Jag fick senare receptet (var ju tvungen att prova!) och den blev inte alls lika god. Men sånt är livet, tur att vi har de grannar vi har i alla fall!

Mitt eget försök som blev okej men inte i närheten lika gott som originalet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.