Våran minisjö

Ja Vivelstasjön som vår Sjöstuga ligger precis intill, den är då inte mycket för världen. Men vi är så nöjda ändå. Så nöjda man kan bli tror jag. Här är det absolut bästa med sjön:

  • Soluppgången över vattnet i juni, sådär klockan halv fyra på morgonen.
  • Att kunna gå ner och äta frukost på flytbryggan.
  • Alla fåglar som kommer och häckar på sjön. Alla utom gässen, förstås. Svanarna och hägrarna tycker jag särskilt om.
  • Att andra djur kommer till sjön för att dricka.
  • Plaskandet från fiskarna.
  • Slussen där sjön mynnar ut i ån och skapar ett litet porlande vattenfall.
  • Att kunna snöra på sig skridskorna på vintern och åka några varv på isen.

Ja listan kan helt klart göras längre och jag har inte ens brytt mig om att sjön inte är särskilt badvänlig. Min enda skräck är vattenskräck (djupt vatten, sjöar där jag inte ser bottnen mm). En skräck jag trotsar varje år när jag med en klump i halsen kastar mig ut i sjöar eller hav för de årliga sommardoppen. Jag skulle bo på en karibisk ö med milslånga stränder för att vara mer av en badare. Så mig har det inte gjort något att halva sjön är övervuxen med näckrosor och att botten bara består av dy. Men i somras trotsade Gustaf och hans vän Christian mina tankar om att man inte skulle kunna bada i Vivelstasjön. Vi puttade ut oss med flytbryggan och i for gossarna. Badkrukan Eleonor satt kvar och fikade, kanske blir det min tur nästa sommar, kanske inte 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.