Hönslyx

Storstädning av hönshuset känns det som att vi har nästan jämt. Det behövs så mycket som de dammar och bajsar. Men störst skillnad var det förstås när vi i juli möblerade om efter “småkyckling-stadiet” med inredning anpassad för deras första levnadsveckor, och gjorde i ordning för “unghöns-stadiet”. Vi fixade med redena, städade ur allt, la ny sand över golvet och piffade till.

När jag var liten samlade jag på gosedjurshundar. Okej, ska jag vara ärlig höll det nog på lite för länge… Men till min och min systers lycka har vi världens pyssligaste farmor. Mammim gjorde då hundkojor till mina hundar, hur fina som helst och naturligtvis ingenting jag vill slänga fastän jag inte haft användning för dem på massor med år. Men så kom jag på den fiffiga idén att låta en av dem blir rede till hönsen! Jag målade om namnskylten där det stod “Nex” och skrev istället “Ägg”. Hoppas att de börjar värpa snart också för än så länge stämmer knappast skylten 😉

Fint som snus blev det hur som helst och kycklingarna var så nöjda. Gick runt och pickade och började sakta men säkert ge sig upp för att sova på sittpinnarna. Det är en himla härlig känsla när djuren uppenbart är nöjda och glada.

Pettson får pryda väggen.

Ida <3

Fint va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.