Bihang

Gustaf har vid ett par tillfällen i sommar hjälpt Matilda med  hennes bin. Gustaf och jag är själva sugna på att skaffa bin, men det är ju en del att lära sig. Då är det perfekt med grannar som har dem, så kan man introduceras så smått. Jag som inte bar någon dräkt höll mig på behörigt avstånd, de kan ju vara lite stickiga, de små pollinatörerna.

För övrigt måste jag säga att jag tror att Matilda och Andreas och barnen bor i Markims vackraste hus. Det finns några stycken, men sen glasverandan åter fick sin plats på Bergby så tror jag banne mig att det utkonkurrerar både prästgården och Husby Gårds museum. Senare kommer förresten ett inlägg om våra vackra hus, för er som inte såg dem när jag var sommarvärd på @minlandsbygd på instagram 🙂

Klockarboden.

Matilda hjälper Gustaf på med utstyrseln.

Haha, nöjda och glada!

Markims gamla kvarn.

Fåren betar nöjt i hagen bakom huset.

2 Comments

  1. mammim och farfar

    Denna sommar har vi verkligen saknat bin i vår trädgård. Vi har bara sett några enstaka, och de har haft väldigt bråttom då vi har både plommon och äppelträd och på andra sidan gatan finns en stor fruktträdgård. Det blir inte mycket frukt heller.Vi har inte heller haft många humlor, Det vore väldigt roligt om ni skaffade bin, men kom ihåg: allt nytt ni går på tar tid. Lycka till.Honung är gott

    • stallpigan

      Ja, det får nog vänta ett tag till. Först och främst vill jag göra det inbjudande för alla “vilda” pollinatörer. Göra ett insektshotell och plantera rätt sorts blommor. De är ändå de allra viktigaste!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.