Växtvärk

Här kommer lite porträttbilder som vi tog på kycklingarna! Haha, jag vet att det är lite knäppt att ta porträttfoton av höns, men så går det när två konstnärer (varav en är hobbyfotograf) bor ihop.

De växer också så otroligt fort, så det är lite vårat sätt att försöka hålla reda på dem. Spenderar man lite för lite tid i hönshuset under tre dagar vet man knappt vem som är vem! På fem månader ska dessa växa till 2 kilo. Om vi tycker att det går fort så kan man kika lite på hur snabbt slaktkycklingar (alltså i industri) växer. På fem veckor växer de till 2 kilo! Helt galet. Känner mig väldigt nöjd med att inte stötta den industrin. Brukar säga att ska man äta kött då ska man i första hand äta vilt. Då har djuren levt ett helt naturligt liv, det finns ingen klimatpåverkan och det finns förstås en gräns för hur många djur man får skjuta. Sen kan man diskutera om vi verkligen behöver äta djur över huvud taget, men den diskussionen riskerar att bli väldigt lång…

Hur som helst är jag så glad åt våra kycklingar. Vi har nyss städat och inrett på nytt i hönshuset eftersom de nu är så stora att de kan börja ha det mer som “vuxna” höns. När jag ser hur bra våra djur mår och hur de trivs i de miljöer vi skapar, då blir jag riktigt varm om hjärtat. De förtjänar bara det bästa <3

Här är de bara två-tre dagar gamla. Förutom Gullefjun som förstås är tre veckor äldre än de andra (ser ut som en fjortis som försöker posa nere till höger)

Två och en halv vecka! Så fina allesammans. Idag är de nästan fyra veckor gamla, tiden bara flyger fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.