Hägring

Att knata ner till sjön om kvällarna är något vi borde göra oftare. Visserligen har vi fortfarande inte fixat till spången till flytbryggan så det är alltid en fråga om man ska trilla i eller inte… Men när vi väl balanserar oss ut är det alltid lika skönt. Det plumsar i vassen, därifrån hör man också ljudet av små fågelungar, näckrosorna är på gång och så har vi ofta besök av häger. Förra året var det en häger som brukade komma och sätta sig på det som en gång varit en brygga. I år är de två. Hägrar är verkligen urtidsdjur, de ser ut som flygande dinosurier när de svävar förbi ovanför ens huvud.

Hoppas vi får tid under sommaren att fixa till spången. Jag ser så mycket fram emot sena sommarkvällar på bryggan. Med tända ljuslyktor, en flaska vin och filtar virade runt sig. Sen får man viska så att man inte skrämmer bävrarna eller fåglarna som häckar vid sjön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.