Spenat på vårt fat

För några veckor sen kunde vi skörda den första salladen! Det mesta blir lite sent i år, dels på grund av den kalla våren men även för att vi håller på att lära oss allt. Men sallad har vi och några potatisar ligger före allt annat, men det hann inte bli till midsommar. Att slänga ihop en sallad med rucola, plocksallat, spenat och så lite fina grönsaker är något jag verkligen underskattat. Sånt jag kallade kaninmat förr. Att ringla på lite balsamicovinäger på en sallad är ju hur gott som helst en varm sommardag. Så jag får ta tillbaka allt jag sagt och skörda min spenat vecka efter vecka… får se när jag tröttnat på det.

Första potatisplantorna

Bylur klipper gräset.

Här hade syrenerna precis börjat blomma

Jag rensade bort en massa vidriga nyponbuskar (de är fina men sprider sig som ogräs och försöker döda en med sina taggar). Trolleri-trollera så uppenbarade sig en massa hallonbuskar.

Sallad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.