En temporär sfär

Nu kommer lite mer uppdateringar om vad som hänt den senaste månaden. Vi har ju en plan på att bygga ett västhus i år, men det finns annat som är högre upp på priolistan. Dock fanns en hel hög med gurkor, tomater och chili-plantor som behövde komma ut ur stugan. Både för vår och plantornas skull. Så händig som jag är slängde jag ihop ett temporärt växthus! Bakom friggeboden finns en liten yta där solen skiner hela dagen. Jag slog ner ett par stolpar, snickrade på några plankor, spände upp plast/vaxduk och lutade ett fönster på framsidan. Vindskyddat, soligt och alldeles utmärkt så länge. Det blev inte sådär supervackert, men för att ha gjort det med bara två händer är jag rätt nöjd.

Det här året kommer förresten vara året då vi lär oss absolut mest om odling skulle jag tro. Bland annat ska man ju inte sätta ut späda små plantor i för starkt solljus pang på en gång. Det här har jag hört, jag tänkte till och med på det när jag byggde “västhuset”. Men med ett “äh, så allvarligt kan det väl inte vara” fick det bli en av årets läxor. Kära barn, täck med lite fiberduk är ni snälla. När bladen på gurkorna och tomaterna började gulna och dö insåg vi att något var fel. Min farhåga visade sig stämma när jag googlade och frågade några odlingsproffs så det blev till att dra på fiberduk över allt. Några plantor strök med (så vi köpte en massa nya fröer, haha) men flera klarade sig tack och lov. Istället för att bli arg på mig själv för att jag ignorerat något jag egentligen visste, såg jag det som en nyttig lärdom. Troligtvis blir det bara fler gurkor och tomater i slutändan eftersom vi satte fler! 😉

Inte den vackraste bilden jag lagt upp, men ändå!

Måste bara visa all förgätmigej som växte i trädgården alldeles nyss. Så otroligt fina små blommor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.