En socken att bevara

Jag trivs så sanslöst bra i vår lilla socken. Här är jag uppvuxen, här har jag i princip alltid bott och här skulle jag helst av allt vilja leva i resten av mitt liv. Vi har dock mycket vi får kämpa mot, politikerna vill bara bygga ut mer och mer. De bygger villor som de säljer för miljoner som i sin tur gör att Stockholm kryper sig allt närmare. De vill dra en järnväg till Arlanda flygplats nästan tvärs över våra marker… Men vi kommer aldrig sluta kämpa för vår socken. Här har jordarna brukats i tusen år, dagens slingriga asfalts- och grusvägar ser ut så för att de gjordes av de gamla kostigarna, det finns en mångfald i både flora och fauna och så mycket mer som är mycket värt att bevara. Bostadsbristen löser vi inte genom att bygga miljonvillor, om folk inte var tvungna att flytta in till storstäderna så skulle storstäderna inte behöva byggas ut så mycket och då skulle heller inte landsbygden glesas ur i sån rasande fart. Önskar verkligen att politikerna satsade mer på landsbygden, nya jobbmöjligheter på distans (det har ju aldrig varit lättare än nu) och att de inte var så sanslöst karriärdrivna. I värsta fall får vi flytta längre bort, där det inte finns intresse för att bygga någonting. Men jag hoppas att vi kan vara kvar här länge <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.