En äggpalett med Oves ätt

Islandshönsen vi kläckt fram kommer som jag nämnt från en hönsflock i Österbotten. Lotta som bor där har ett instagramkonto som efter islandstuppen heter “Oves paradis”. Hon lägger upp fantastiska trädgårdsbilder blandade med fotografier av dessa sanslöst fina (och lite roliga) islandshöns. Det var via Instagram jag hittade henne, jag fick syn på bilderna och sa “det är SÅNA islandshöns jag pratat om!”. Det verkade inte helt enkelt att få tag i “rätt” typ, så jag kontaktade Lotta och på den vägen är det. Nu har vi alltså Oves ättlingar här hos oss.

Islandsäggen är allt från vita till ljust bruna. En av våra tidigare islandshönor värpte beiga ägg med vita prickar, det var fint. Men sen fick vi ju ägg från vår granne som jag skrev om i inlägget innan. Så när jag la upp äggen i min nya äggkorg för ett foto blev det en vacker blandning av vitt, ljusbruna, bruna och gröna ägg 🙂 Nu är ju äggfärgen inte särskilt viktig, men jag måste säga att det är ganska roligt med en hel färgpalett av ägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.