Gullefjun med sina sikesdun

Alltså hjälp vad snabbt den här kycklingen växer! Det är helt ofattbart. De små ulliga dunen byts snabbt mot riktiga fjädrar. Jag börjar mer och mer tro att det är en höna också, men det är fortfarande för tidigt att säga. Jag säger ofta “hon” bara för att jag verkligen vill att det ska vara en höna. Annars är det “hen” som gäller. Alla som har stört sig på det (oerhört praktiska) ordet och med världens sämsta argument sagt “men hen är ju HÖNA på engelska!! Det kan man ju inte säga?!?!”. Till er säger jag bara – exakt! Höna är vad det är. Så det är med andra ord helt perfekt för att använda på just en ej könsbestämd kyckling 😉 Samtidigt är det ett sjukt bra ord i övrigt också, så det så.

Gullefjun är i alla fall så himla stor nu. Tre veckor gammal idag och har redan provat vingarna flera gånger. På bilderna är hon dock bara sex dagar, tänkte att ni skulle få se en del av utvecklingen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.