Jorden vi bökar för potatis och lökar

Vi har en hel köksträdgård att färdigställa där vi planerat att odla en massa roliga saker. Men för att faktiskt kunna skörda sånt som behöver lite längre tid på sig bestämde vi oss för att först göra färdigt vår “åker” och där sätta potatis, lök och rotfrukter. Det känns jätteskönt att ha de grejerna i jorden så att man kan fokusera på annat. Vi satte allt i mitten av maj. Egentligen hade vi velat börja ännu tidigare, men vi lyssnade på min systers kloka ord gällande att vänta tills frostnätterna var över (mer garanterat). Vi satte olika sorters potatis, gullök, rödlök, schalottenlök, morötter, palsternacka och rödbetor. Sen ska dit vintersquash, men den är inte riktigt förkultiverad än…

Gustaf jobbar på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.