Tre drängar för tretton strängar

Det blev en rejäl insats bara för att preparera vårt grönsaksland, eller “åkern” som vi kallar den. Först har jag och Gustaf (mest Gustaf måste jag erkänna) för hand grävt upp grässvålen och plockat bort stenar. Tack och lov hade vi turen att det inte var så mycket sten i just den här jordplätten. Det lilla potatislandet bara några meter högre upp var ett rent h*lvete att gräva upp förre året, det kändes som att vi var med i Kristina från Duvemåla eller nåt.

Efter att grässvålen rykt skulle vi plöja. Men häst gick ju inte så det blev till att ta till jordfräsen. Pappa kom förbi och han och jag turades om att köra. Det var skönt med en maskin som bara gick, haha! Sen körde jag ut kärra efter kärra med den gödsel och sand som jag och Gustaf hämtat. På med jordfräsen igen och så hade vi världens finaste lilla åker! Nu hoppas jag verkligen att jorden är lucker nog för att morötter och annat ska kunna växa bra. I vilket fall har vi gjort en grymt jobb 😉

Pappa kör första vändan.

Gödsel och sand utslängt på åkern.

Så nöjd!

One Comment

  1. Mammim och farfar

    Ni är otroliga! Vilket jobb ni gör. Ni verkar ju vara proffs på hur man brukar jorden. Ni blir nog självförsörjande på grönsaker. Ni har ju också nära till vatten om det blir en torr sommar
    Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.