Hästar i hagen hela natten och dagen

Det är så härligt att ha hästarna vid torpet! Allt har gått jättebra, ja förutom när vi kom hem igår och hästarna inte var kvar i hagen, hehe. Tack och lov hade de inte gått så långt, men vi hade förstås hunnit leta hela vägen från torpet till gården innan vi upptäckte det! Spontant tänker man att de ska dra hem det första de gör, men de hade bara hittat lite grönare ställen borta vid ladugården. Vilket är positivt på ett sätt, då har de inte hysterisk hemlängtan eller vantrivs hos oss. Vi får dessutom skylla oss själva som inte hade stängt genomfarten till trädgården ordentligt…

Så nu är det i alla fall häst och vagn med handhäst eller ridning med handhäst till och från jobbet om dagarna. Himla bra grej alltså. 1. Det är roligt och mysigt. 2. Vi spar bensinpengar. 3. Det är så inibomben mycket mer miljövänligt än att ta bilen. 3. Hästarna får automatiskt daglig motion och konditionsträning. 4. Jag får pussa på Bylur hur mycket jag vill när jag är hemma. Han följer förresten efter oss som en hund så fort vi går in i hagen (som ju är mellan torpet och uthuset, så vi är där rätt ofta).

Ni ser, bara fördelar! Sen att Skuggfaxi har lite problem med att gå som handhäst eftersom han jämt vill gå först och att de redan ätit upp allt grönt, fint gräs i nattfållan, det behöver vi inte tänka på.

Skuggfaxi (till höger) är mammas häst som fått förtidspensioneras. Han är helbror till min Faramír och en väldigt känslig kille som inte gärna låter en för tätt inpå om man inte är en hyvens människa. Men fin är han <3

Skuggfaxi (till höger) är mammas häst som fått förtidspensioneras. Han är helbror till min Faramír och en väldigt känslig kille som inte gärna låter en för tätt inpå om man inte är en hyvens människa. Men fin är han <3

Och fin är också Bylur, som alltid!

Och fin är också Bylur, som alltid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.