Gubbar i jord vill vi ha på vårt bord

I trädgården finns en gammal sandlåda som någon någon gång har gjort om till ett jordgubbsland. Jättebra! Förutom att liksom rabatterna var jordgubbslandet mer som en gräsmatta med några stackars jordgubbsplantor som kippade efter luft. Jag rådfrågade min syster Linn, familjens trädgårdsmästare, och hon sa att det bästa var att gräva upp all jord och göra om, alldeles för mycket gräs och ogräs. Först skrapade jag den stackars sandlådans plankor rena och målade den i svart slamfärg. Den kommer inte att hålla i tio år till, men kanske ett par och så ser den i alla fall snyggare ut.

Sen rensade jag som en tok. Försökte rädda de plantor som såg okej ut och grävde bort all jord tills jag kom till sanden under. På med ny jord, i med de gamla plantorna samt sex nya jordgubbsplantor jag köpt. Nu hoppas jag att de överlever frosten (de nya hade redan blommor men jag har täckt med fiberduk) så kanske vi får lite sommarvarma jordgubbar till frukost i juni 🙂

Påskliljorna var sena i år. Jag klandrar dem inte. De lyser i alla fall upp riktigt fint i trädgården!

Påskliljorna var sena i år. Jag klandrar dem inte. De lyser i alla fall upp riktigt fint i trädgården!

Nya små plantor.

Nya små plantor.

Före och efter. I don't know about you, men jag tycker det är rätt stor skillnad, hehe!

Före och efter. I don’t know about you, men jag tycker det är rätt stor skillnad, hehe!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.