Det vore nog bäst med en starkare häst

Ja men har man både häst och plog och åker som ska plöjas då måste man i alla fall ge det hela en chans. Jag hade visserligen en misstanke om att plogen skulle vara för tung för Bylur, men att det skulle gå riktigt så här dåligt, det hade jag inte trott haha! Vårt stora grönsaksland som vi kallar “åkern” behövde plöjas upp efter att grässvålen grävts bort. Jag slängde ihop en svängel och så spände vi för Bylur framför plogen. Vi kom ingenstans. Det slutade med att både jag och Gustaf provade att dra den själva. Jag var den enda av oss tre som lyckades dra den en halvmeter! Stark som en oxe, jojomen. Jag tror att en ardenner får bli en senare investering om vi ska kunna köra jordbruk på gammalt vis…

Innan Bylur förstått vad för orubblig sak vi satt fast bakom honom.

Innan Bylur förstått vad för orubblig sak vi satt fast bakom honom.

Ja, vad ska man säga? Gustafs tappra försök.

Ja, vad ska man säga? Gustafs tappra försök.

Det blev ett kort arbetspass!

Det blev ett kort arbetspass!

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.