Påskmat på finfat

Bättre sent än aldrig, här kommer bilder från vår påsklunch. Först var jag som alltid hemma hos mamma och pappa tillsammans med Linn, Mammim och Farfar. Vi åt god påskmat och hade det supertrevligt. Sen åkte jag över till Gustafs familj, åt lite middag och umgicks med dem också. Jättekul att hinna med både och 🙂

Fina ägg som vi fick av vår granne Matilda på Bergby. Dessa bakade jag en rulltårta av!

Fina ägg som vi fick av vår granne Matilda på Bergby. Dessa bakade jag en rulltårta av!

Gustaf och jag hade gjort lite veganska varianter för våra respektive påskmåltider, så att alla kunde få smaka. Här är vegansk skagenröra, min personliga favorit.

Gustaf och jag hade gjort lite veganska varianter för våra respektive påskmåltider, så att alla kunde få smaka. Här är vegansk skagenröra, min personliga favorit.

Här är vegansk "sill". Gjord på aubergine som vi la in och sen gjorde en skärgårdssill-sås till. Receptet tror jag vi hittade på ICAs hemsida. Det blev verkligen mycket bättre än jag hade förväntat mig! Gustafs familj hade också gillat den skarpt :-)

Här är vegansk “sill”. Gjord på aubergine som vi la in och sen gjorde en skärgårdssill-sås till. Receptet tror jag vi hittade på ICAs hemsida. Det blev verkligen mycket bättre än jag hade förväntat mig! Gustafs familj hade också gillat den skarpt 🙂

Några vitsippor hade hunnit kika fram och fick pynta bordet.

Några vitsippor hade hunnit kika fram och fick pynta bordet.

Lite av en klassiker med dessa påskbakelser nu.

Lite av en klassiker med dessa påskbakelser nu.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.