Påsktradition och inspiration

Hittade lite gamla bilder från ett påskfirande hemma på hästgården. Påsk och Jul firas alltid hos mamma och pappa, tillsammans med Mammim och Farfar förstås. Påskäggsletandet har vi hållit vid liv, men jag börjar känna att det är dags för en ny generation barn snart för att det verkligen ska kännas okej, haha! Annars är det bara äta och umgås, måla eller pynta lite ägg förstås. Lugnt, skönt och precis som det ska vara.

Jag vet inte hur man viker servettkycklingar men svanar är ju också fåglar ;-)

Jag vet inte hur man viker servettkycklingar men svanar är ju också fåglar 😉

Hett tips på påskbakelse! Gör en rulltårta och smeta in bitarna med grädde, lägg sen på en persikohalva som äggula! Supergott och kul :-)

Hett tips på påskbakelse! Gör en rulltårta och smeta in bitarna med grädde, lägg sen på en persikohalva som äggula! Supergott och kul 🙂

Här fick jag dock till persikan lite bättre. Det gäller att ha ett litet glas med tunna kanter som man kan göra gulorna med!

Här fick jag dock till persikan lite bättre. Det gäller att ha ett litet glas med tunna kanter som man kan göra gulorna med!

Ägghalvor med skagenröra är en klassiker som farmor Mammim alltid fixar. I år ska jag försöka komplettera påskbordet mer vegansk skagen :-)

Ägghalvor med skagenröra är en klassiker som farmor Mammim alltid fixar. I år ska jag försöka komplettera påskbordet mer vegansk skagen 🙂

Guldigskimrande ägg är alltid piffigt!

Guldigskimrande ägg är alltid piffigt!

Men tanke på pappas pollenallergi får vi vara försiktiga med påskrisen inne. Men ett litet ris utan vatten funkar!

Men tanke på pappas pollenallergi får vi vara försiktiga med påskrisen inne. Men ett litet ris utan vatten funkar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.