En ny start med full fart

Ja på våren känns det som att allt ska göras. Allt börjar liksom om på nytt och i samma veva ska man hinna göra alla projekt under loppet av bara ett par, tre månader. Jag och Gustaf har hysteriskt mycket att dona med. Särskilt är det trädgården och varför den är prioriterad är förstås för att den måste vara klar under våren om vi ska hinna odla allt i tid. Samtidigt har vi lovat varandra att alla grejer på “att göra-listan” inte måste bli klara den här säsongen. Det får inte vara stressigt eller tråkigt, det ska kännas kul och värdefullt! Några av de projekt som vi redan kickat igång är dessa:

Fixa rabatterna runt torpet (rabatterna var mer en del av gräsmattan och ska nu få nya kanter och förstås fina perenner.)

Ta bort häcken som skymmer utsikten mot sjön från trädgården (någon tyckte någon gång att sjöutsikt inte är en hit och planterade en häck. Den kanske var cirka en meter bred då men var nu cirka sju meter bred. Den ska väck.)

Göra köksträdgård/odlingsplats där häcken var (tanken är att grusa ytan och ha pallkragar och odlingslådor i olika former, en fin köksträdgård helt enkelt.)

Flytta uteplatsen till ett ställe där vi har mer sol ända in på kvällen (helt fel läge som det är nu.)

Rensa upp änden av trädgården (i ena änden av trädgården har de som tidigare hyrt stugan dumpat avsågade grenar med mera, plus att en väldig massa löv hamnat där och aldrig rensats upp. Vi röjer bort allt “skräp” och ska bland annat odla smultron mellan stenarna i slänten.)

Trädgårdskaos.

Trädgårdskaos.

Det kommer bli bättre! Hoppas jag... Nu ser man i alla fall sjön ;-)

Det kommer bli bättre! Hoppas jag… Nu ser man i alla fall sjön 😉

Molnen hopade sig härom dagen när jag och Gustaf hade jobbat några timmar i trädgården. En bra anledning till paus.

Molnen hopade sig härom dagen när jag och Gustaf hade jobbat några timmar i trädgården. En bra anledning till paus.

I motsatt riktning var himlen klarblå!

I motsatt riktning var himlen klarblå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.