Örtagårdsbaguetter

Bara måste dela med mig av det här receptet! Baguetter som passar perfekt till soppan, grytan eller med lite hummus och körsbärstomater. Jag har bakat det någon gång förut, men det var första gången Gustaf provade och han blev frälst!

Örtagårdsbaguetter (3 st)

Du behöver:

50 g jäst

5 dl vatten

2 tsk salt

1 ägg eller 3 tsk kikärtsspad (veg.)

3 msk torkad örtagårskrydda

1 dl vetekli

ca 1,2 l vetemjöl

lite margarin

ca 3 msk hackad bladpersilja

Tillagning:

  1. Smula ned jästen i en bunke
  2. Värm vattnet till 37 grader, häll lite över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt resten av vattnet, saltet, ägget/spadet, örtagårdskryddan och vetekliet.
  4. Arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper bunkens kanter. För hand eller med matberedare. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  5. Ta upp degen på en lätt mjölat bakbord och knåda in det sista av mjölet. Dela degen i tre delar och forma till längder.
  6. Lägg dem på en eller två plåt/-ar med bakplåtspapper. Skär några skåror med en vass kniv i varje bröd.
  7. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  8. Grädda baguetterna mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. Sänkt värmen till 200 grader, ta ut baguetterna och pensla med några matskedar smält margarin tillsammans med den hackade persiljan. Grädda i ytterligare 5-10 minuter. Färdigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.