Påta och dona i trädets krona

Att ha en syster som kan det här med trädgård, det är inte helt fel. Hon gick trädgårdsutbildningen på gymnasiet och har under åren efter det (trots intensiva universitetsstudier) haft fler olika trädgårdsjobb. Hon vet hur man planerar, när vad ska göras och har förstås stenkoll på allt det praktiska. Som tack för att vi passat hennes katt när hon varit bortrest så beskar hon våra träd! Så rackarns bra för jag vet knappt hur man gör.

Sen skulle hon iväg till Mammim och Farfar för att beskära även deras träd och då passade jag på att följa med eftersom jag inte hade något särskilt inplanerat den dagen. Man vill ju inte stå över en möjlighet att träffa världens bästa farmor och farfar. Så det blev en superfin dag i Vaxholm med trädgårdsfix och (som vanligt) god mat. Jag är så tacksam att min familj gör vad de kan för att fixa vegetariskt (och även ibland veganskt) fastän det kan vara lite knepigt om man inte är van. Det är verkligen något man uppskattar!

Snödroppar känns som verkligen Mammim och Farfar för mig. Där poppar de alltid upp i trädgården under vårvintern.

Snödroppar känns som verkligen Mammim och Farfar för mig. Där poppar de alltid upp i trädgården under vårvintern.

Massa gott!

Massa gott!

Kan säga att de här laxrullarna är svåra att stå emot. Melanders laxrullar med pepparrotskräm. Vet att någon har gjort en vegansk variant med tångkaviar-marinerad morot istället, haha. Kanske får prova det ;-)

Kan säga att de här laxrullarna är svåra att stå emot. Melanders laxrullar med pepparrotskräm. Vet att någon har gjort en vegansk variant med tångkaviar-marinerad morot istället, haha. Kanske får prova det 😉

2 Comments

  1. Ingrid och Sigvard

    Skönt att vi kommit så långt på året att våra träd har blivit klippta. Linn kan det och snabbt går det. Sedan är det bra att någon tar hand om grenarena och ser till att allt kommer på bild. Det är du bra på, Eleonor. Även matbilderna är mycket aptitliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.