Riktigt nöjd med egen slöjd

När Gustaf var borta förra veckan tog jag mig tiden att sy upp nya kuddfodral. Jag hade tröttnat hysteriskt mycket på de gråa, miss-matchande och lätt skitiga kuddfodralen vi hade, men inte tagit mig i kragen för att byta. Men på min födelsedag fick jag ju en helt sanslöst fin kudde från farmor Mammim. Hon hade sytt den av en sån där årskalender i tyg, ni vet sån som har ett fint motiv och sen månaderna under, som vi alltid haft på väggen under min uppväxt. Med en sån fin kudde i soffan fick bara inte de andra stanna kvar!

På Sommar med Ernst hade jag kärat ner mig i ett beige/grönt, randigt, linnetyg som Ernst sydde massa kuddar av. Precis ett sånt skulle jag minsann ha. Linnefärgat med dovt gröna, två centimeter breda ränder. Nya såna finns, men de är inte precis billiga. Så för två veckor sen var jag och Gustaf och second hand-shoppade på Myrorna och där hittade jag ett vit/grön-randigt tyg med gröna ränder. Inte exakt likadant, men bra nära och bra billigt såklart!

Jag är ingen sömmerska, det ska gudarna veta. På syslöjden i högstadiet fick jag högsta betyg, men ibland undrar jag om de inte betygsatte engagemang över prestation. Med det sagt är jag mäkta stolt över kuddfodralen jag lyckades sy ihop! Hade först tänkt ha snören eller knappar i sidan, men med två snöre- och knappälskande katter i huset gick det bort 😉

Fått liv i familjens gamla symaskin.

Fått liv i familjens gamla symaskin.

Köpte hem en fin krokus. Så här såg den ut innan Skorpan åt upp alla blad.

Köpte hem en fin krokus. Så här såg den ut innan Skorpan åt upp alla blad.

Ta-da!

Ta-da!

Här är Gustafs hemslöjd. Renhornet tillhörde hans gammelmorfar Kurt och nu har Gustaf förvandlat det till en vacker ljuskrona.

Här är Gustafs hemslöjd. Renhornet tillhörde hans gammelmorfar Kurt och nu har Gustaf förvandlat det till en vacker ljuskrona.

Finns inget bättre än att vara tillsammans med någon som också gillar att pyssla.

Finns inget bättre än att vara tillsammans med någon som också gillar att pyssla.

Tveklöst den finaste kudden i soffan! Måste också lägga upp bild på baksidan som är grön och vit och där den gröna färgen bara råkar matcha de andra kuddarna helt-per-fekt!

Tveklöst den finaste kudden i soffan! Måste också lägga upp bild på baksidan som är grön och vit och där den gröna färgen bara råkar matcha de andra kuddarna helt-per-fekt!

2 Comments

  1. Ingrid och Sigvard

    Det blev ju jättesnyggt i soffan med dina egentillverkade kuddar runtom tuppen. I taket hänger Gustavs exotiska ljuskrona. Ni är verkligen kreativa. Det gläder gamla skoldagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.